Flåd - Lidt mere end bare en prop!


Et flåd kan have mange funktioner, udformninger og et hav af forskellige farver. Her vil jeg kort gennemgå nogle forskellige ørred flåd, hvad de bruges til, deres fordele og evt. udlemper.

Kaste flåd, Penne flåd, Rasle og Popper flåd.

Kaste flåd har som regel en væsenlig vægt, er aerodynamisk udformet og giver et bedre og længere kast. Eks. Bombarda flåd og Magic Trout Trawler flådet.


Penne flåd er et let flåd, der giver en meget tydelig nap indikation. De er gode til det stille fiskeri efter sky ørreder. Flådet yder meget lidt modstand, når fisken bidder på og alarmere derfor ikke fisken. Disse flåd fåes i flere forskellige udformninger, alt efter hvordan strøm og vind forhold.


Rasle flåd er oftest benyttet til Tremarella fiskeri, hvor man vipper med stang spidsen og får flådet til at "hoppe" Denne bevægelse, får stål kuglerne inden i flådet til at simulere lyden af fodder piller der rammer vandet.


Popper flåd er også benyttet til Tremarella fiskeri, dette flåd har bare ikke rasle kugler. Det giver kun vibrationer i vandet, når man ryster det i overfladen. Dette er yderst effektivt til at lokke fisk, hen til det område hvor du har din agn.


Derudover kan flådet også have den funktion, at holde din agn i en bestemt dybde. Så du får presenteret din agn, i den rigtige dybde hvor fiskene jager.
Det er enormt vigtig at dit flåd ikker er for stort og yder for stor modstand, vand bobbler, flamingo propper og kork flåd, yder ofte for stor modstand til at være gode flåd. Jeg kan kun fraråde at købe og bruge dem!

WYSIWYG Web Builder
Kontakt
Putfiskeri.dk
putfiskeri@gmail.com

Pali Fisher
palifisher@gmail.com
Sponsorer:
2017 © www.putfiskeri.dk. All rights reserved. Featured trademarks, brand names and logos are the property of their respective owners
NorthStar Fishing
northstarfishingdk@gmail.com
WYSIWYG Web Builder